Rujukan Peperiksaan SPA

Rujukan Extra Seksyen Soalan Peperiksaan Online Kerajaan

Apa itu EXTRA SEKSYEN?

Rujukan ini adalah rujukan UMUM yang berikan informasi dan contoh soalan untuk setiap seksyen penilaian SPA

Ianya tidak fokus kepada mana-mana jawatan. Boleh digunakan untuk semua exam. Apa sahaja jawatan yang mempunyai format peperiksaan (Pengetahuan Am, Daya Menyelesaikan Masalah, Kefahaman English)

Extra seksyen adalah contoh soalan untuk PENGETAHUAN AM, Seksyen B DAYA MENYELESAIKAN MASALAH dan Seksyen C KEFAHAMAN BAHASA INGGERIS. Rujukan ini khusus untuk peperiksaan online SPA yang diterbitkan oleh Tim Infokerjaya. Rujukan ini diterbitkan sejak 2009 dan sentiasa dikemas kini mengikut format semasa Peperiksaan Online SPA. Rujukan ini sudah menberi manfaat kepada ramai calon dan mendapat permintaan calon sehingga kini.

Seksyen A – Pengetahuan Am

Komponen umpama LATIH TUBI untuk anda. Mengandungi 90 Soalan tambahan khas Seksyen A. Disediakan juga untuk rujukan tambahan anda nota berbentuk ‘mind map’. Ianya dijual dengan harga RM40, tetapi kali ini anda boleh miliki dengan penuh penjimatan jika dibeli bersama rujukan seksyen yang lain di sini.

Seksyen B – Daya Menyelesaikan Masalah

Untuk persediaan tambahan Seksyen B anda. 70 Soalan beserta jalan kira untuk memudahkan anda. Dibekalkan Nota Matematik dan helaian formula untuk memudahkan anda. Dipakejkan dengan rujukan seksyen ini untuk persediaan lengkap anda.

Seksyen C – Kefahaman Bahasa Inggeris

Untuk persediaan bahagian ini anda akan mendapat 60 soalan berserta nota ringkas. Dalam seksyen ini, calon akan diuji dengan soalan-soalan Bahasa Inggeris dengan diberikan pernyataan atau esai kemudian calon perlu menjawab berdasarkan kefahaman. selain itu, calon kena menjawab soalan-soalan tatabahasa Bahasa Inggeris.

Tim Infokerjaya merupakan penerbit rujukan khusus Peperiksaan Online bagi memasuki Perkhidmatan Awam berjaya membantu ramai calon sejak 2009. Adalah disarankan calon peperiksaan supaya mendapatkan daripada pengedar SAH.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*